tag:blogger.com,1999:blog-8180032367907851332.post3643992958711582446..comments2023-08-06T10:57:47.299+02:00Comments on ekologiczna kuchnia zdrowy styl życia: imbirowy biszkoptekologiczna kuchniahttp://www.blogger.com/profile/00340585572692345338noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-8180032367907851332.post-79941545555508911872014-05-17T19:45:53.466+02:002014-05-17T19:45:53.466+02:00Jest to oryginalny przepis G. Ramsay'a - to do...Jest to oryginalny przepis G. Ramsay'a - to dokładnie jego słowa są tu przytoczone. Akurat tego przepisu nie robiłam, ale w innych zauważyłam, że do proporcji trzeba podchodzić z dużą rezerwą...ekologiczna kuchniahttps://www.blogger.com/profile/00340585572692345338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8180032367907851332.post-75529438721990858852014-05-17T08:09:45.355+02:002014-05-17T08:09:45.355+02:00Robiłam wczoraj ten biszkopt z tego przepisu, nie ...Robiłam wczoraj ten biszkopt z tego przepisu, nie do końca się udał bo:<br />napisano nie jak dla laików "dodać trzy całe jajka i ponownie ucierać...". Po dodaniu od razu 3 jajek ciasto się ścięło i już się nie ucierało, nie było kremowe, a ciężkie - jajka dodajcie po jednym i powoli rozcierajcie.<br />Do polewy: tabliczka (ok 90g) czekolady?? 300mm kremówki?? Z tego wyszedł napój czekoladowy, a nie masa. Czekolady przynajmniej 2-2,5 tabliczki, śmietany 200ml to max.<br /><br />Na jednym blogu znalazłam też informację: włożyć do lodówki celem schłodzenia: nie róbcie tak, to jest ciasto ucierane, zbije się i będzie "zakalcowate". Żeby jednak nie musieć tego robić mimo wszystko wykonajcie polewę ze zmodyfikowanymi ilościami składników, w przeciwnym wypadku włożenie ciasta do lodówki może być konieczne ze względu na rozpływającą się polewę czekoladową... ale w ten sposób zepsuje się nam ciasto... coś za coś. Przepis zmodyfikować!Anonymousnoreply@blogger.com