sobota, 9 sierpnia 2014

roladki z kurczaka z kurkami w sosie piertuszkowym

4 pojedyncze pierwsi z kurczaka
pęczek pietruszki
150 ml śmietanki 30 % proc
200 ml bulionu
400 g kurek
200 g szynki
1 cebula
sól, pieprz
2 łyżki mąki

Każdą pierś przekroić na 2 kotlety i rozbić młotkiem. Cebulę pokroić i wrzucić na patelnię, dodać kurki i smażyć. Gdy woda odparuje dodać szynkę i doprawić solą i pieprzem. Każdy płat mięsa oprószyć solą i pieprzem, układać farsz i zwinąć z roladkę. Obtoczyć w mące i smażyć. Pietruszkę dokładnie zmiksować. Wrzucić do większego garnka, dodać śmietankę i bulion. Zagotować razem, doprawić do smaku. Wrzucać do sosu roladki. Gotować razem 15 min.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz