niedziela, 12 października 2014

chleb rwany z chili, mozzarella i czosnkiem



3 szklanki mąki
20 g  drożdży
szklanka mleka
60 g masła
1  jajko
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru

1 kulka mozzarelli
1 papryczka chili
3-4 ząbki czosnku


Paprykę pokroić na plasterki, ziarnka można zostawić lub nie - zależy od poziomy ostrości jaką chcemy uzyskać. Czosnek i ser tez pokroić w plasterki. Z pozostałych składników wyrobić ciasto i zagnieść je najlepiej metodą Bertineta. Odstawić do wyrośnięcia. Rozwałkować ciasto, rozłożyć dodatki, pociąć na paski,złożyć na jeden stosik, pociąć na kwadraty i układać w keksówce na sztorc. Piec ok 40 in w 180 st C
rozwałkować i ułożyć dodatki

pociąć na paski

ułożyć na stosik

pociąć na kwadraty

ułożyć w keksówce


gotowe :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz