3 szklanki mąki
20 g drożdży
szklanka mleka
60 g masła
1 jajko
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
1 papryczka chili
3-4 ząbki czosnku
Paprykę pokroić na plasterki, ziarnka można zostawić lub nie - zależy od poziomy ostrości jaką chcemy uzyskać. Czosnek i ser tez pokroić w plasterki. Z pozostałych składników wyrobić ciasto i zagnieść je najlepiej metodą Bertineta. Odstawić do wyrośnięcia. Rozwałkować ciasto, rozłożyć dodatki, pociąć na paski,złożyć na jeden stosik, pociąć na kwadraty i układać w keksówce na sztorc. Piec ok 40 in w 180 st C
rozwałkować i ułożyć dodatki |
pociąć na paski |
ułożyć na stosik |
pociąć na kwadraty |
ułożyć w keksówce |
gotowe :) |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz