niedziela, 12 października 2014

serowa rolada z kurczakiem

Ciasto serowe:


350 g sera żółtego
3 jajka
200 g gęstego jogurtu

Ser zetrzeć i wymieszać zresztą składników. Rozsmarować na blaszce z piekarnika (kwadratowej) wyłożonej papierem
Piec ok 40 min w 170 st C


nadzienie:


30 dag pieczarek
1 jajko
cebula
sól, pieprz
2 podwójne piersi z kurczaka
ulubione przyprawy do kurczaka - u mnie chili,pieprz, sól i czosnek


Cebule i pieczarki drobno pokroić, przesmażyć razem do odparowania wody, doprawić do smaku i gdy przestygnie wbić jajko.  Piersi z kurczaka podzielić jak na kotlety i rozbić tłuczkiem. Doprawić.

Na upieczone ciasto ułożyć kurczaka -jedna równą warstwą, zostawić ok 10 cm ciasta bez kurczaka. Na drugim końcu ciasta ułożyć pieczarki - nie rozprowadzać ich po całym cieście, tylko wyłożyć wałek ok 5 cm szerokości. Całość zwinąć w dość ciasny rulon. Zawinąć w papier do pieczenia i piec ok godzinę w 180 st C. Poczekać aż wystygnie i dopiero zdjąć papier i kroić na plastry.

Bardzo efektowna przystawka i bardzo smaczna.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz