niedziela, 11 października 2015

zapiekanka serowa z cukinią

ok 1,5 cukinii
1 kg ziemniaków
1 por
1 cebula
6 ząbków czosnku
100 g sera z niebieską pleśnią
200 g camembert
100 g mozzarelli
4 jajka
pęczek natki pietruszki
bazylia, sól, pieprz



Cukinię zetrzeć na tarce, posolić i odstawić. Ziemniaki ugotować. Cebulę, pora i czosnek drobno posiekać i zeszklić na patelni. Cukinie odcisnąć z wody, Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać pozostałe składniki poza camembert. Całość wymieszać i wyłożyć do formy do pieczenia.  Pozostały ser pokroić w plastry i ułożyć na wierzchu zapiekanki. Piec


godzinę w 180 st C z termoobiegiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz