sobota, 6 kwietnia 2013

Bułki z mięsem

0,5 kg mięsa mielonego
słoik pomidorów
cebula
czosnek
przyprawy


Ciasto:
100 ml mleka
0,5 maki pszennej białek
150 g maki pszennej pełnoziarnistej
1 jajko
20 g drożdży
łyżeczka soli
łyżeczka cukru
2 łyżki oleju


Ciasto zagnieść i zostawić do wyrośnięcia. Cebule i czosnek pokroić. Cebule zeszklić, dodać mięso. Gdy się podsmaży dodać pomidory, czosnek i przyprawy ( u mnie było to oregano, bazylia i suszone chili w kawałkach, sól, pieprz) Gdy  całość będzie gęsta odstawić do wystygnięcia. Ciasto podzielić na małe kawałki, każdy rozwałkować, nałożyć farsz i zlepić. Można posmarować jajkiem przed pieczeniem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz