Przepisy, prawidłowe żywienie, naturalne kosmetyki i zdrowy styl życia.
niedziela, 27 lipca 2014
tureckie pide
Ciasto:
700 g maki pszennej
2 szkl wody
40 g drożdży
1,5 łyżeczki soli
pół łyżeczki cukru
Zagnieść ciasto, dodać mąki jeśli jest taka potrzeba i zostawić na kilka godzin.
Farsz:
250 g szpinaku
250 g pieczarek
2 cebule
200 g fety
4 ząbki czosnku
pęczek natki z pietruszki
szpinak umyć i dusić aż odparuje woda. Wtedy dodać cebulę i pieczarki. Gdy całość odpasuje dodać czosnek i pietruszkę. Doprawić sola i pieprzem. Po wyłączeniu płomienia dodać kostki fety.
Ciasto podzielić na 8 części. Każda rozwałkować na okrągły placek. Na środki położyć 2 łyżki farszu a boki zlepić tak aby postała łódka jak na zdjęciu. Piec 15 min w 200 st C
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz