sobota, 16 kwietnia 2016

zupa z owoców morza

2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
600 g mrożonej mieszanki owoców morza
500 g białej ryby - dowolnej np dorsz
600 g szarych krewetek
glony wakame
trawa cytrynowa
kolendra
pieprz, sól,
2 cytryny
puszka mleka kokosowego
natka z pietruszki
3 ząbki czosnku
imbir


Z warzyw i trawy cytrynowej ugotować ok 2 litry wywaru. Rybę pokroić w kostkę, krewetki można obrać z pancerzyków lub nie- to zależy czy w czasie jedzenia chcecie się brudzić. Mieszankę owoców morza rozmrozić. Całe mięso wrzucić do gotującego się wywaru, dodać mleko kokosowe, zagotować i doprawić przyprawami.Glony zalać wrzątkiem, odlać wodę i dodać glony do zupy. cytryny wycisnąć do zupy i wrzucić całe. Zupę gotować 5 minut od zagotowania ! Po przestygnięciu wyjąć cytryny.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz