niedziela, 15 grudnia 2019

pasztet z cukinii

3 szkl startej na tartce cukinii
4 jajka
pół szkl bulki tartej + do wysypania formy
3-4 łyżki kaszy manny
sól, pieprz
20 dag pieczarek
pęczek natki z pietruszki
3-4 ząbki czosnku
2 średnie cebule
pasta truflowa opcjonalnie ok 1/2 łyżeczki











Cukinie posolić i zostawić aby puściła sok, po ok 30 min dobrze odcisnąć z wody. Pieczarki zetrzeć na tartce lub drobno posiekać. Cebulę drobno pokroić. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć pieczarki i cebulę. Wszystkie składniki. Formę wysypać bułką tarta, wyłożyć masę i wierzch tez posypać bułka tartą. Piec ok 1 godz w 170 st C z termoobiegiem






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz