środa, 7 maja 2014

pascha straciatella

1 kg mielonego tłustego twarogu

200 ml śmietanki 30%
20 dag cukru pudru
6 żółtek
tabliczka czekolady białej
tabliczka czekolady gorzkiej min 70 % kakao
10 dag masła



Z czekolad odłożyć po 4 kostki, które stopić, wylać na płaski talerz i przygotować grube wiórki do dekoracji. Masło ubić z cukrem i żółtkami na puszysty krem. Dodać twaróg i połamane czekolady. Śmietankę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą. Całość przełożyć do miski wyłożonej gazą. Obciążyć z góry i schłodzić przez 12 godzin. Po tym czasie wyjąć z formy i udekorować.

W ostatniej chwili zrobiłam zdjęcie....Bo już została rozkrojona....



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz