czwartek, 13 kwietnia 2017

rolada z mięsa mielonego

 1 kg mięsa mielonego
2 jajka
1 szkl bułki tartej
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
6 plastrów szynki
6 plastrów sera gouda
200 g pieczarek
200 g mrożonego szpinaku
15 plastrów boczku wędzonego



Pieczarki pokroić i podsmażyć razem ze szpinakiem tak aby odparować wodę. Doprawić czosnkiem, sola i pieprzem. Mięso mielone wyrobić z jajkami, bułką tartą, doprawić solą i pieprzem. Na folii aluminiowej z mięsa uformować prostokąt ok 1,5 cm grubości. Na mięsie ułożyć ser i szynkę,a na to pieczarki ze szpinakiem. Całość ciasno zawinąć. Na wolnej części folii aluminiowej ułożyć płasty boczku i ponownie zrolować roladę. zawinąć w folię aluminiową. Piec 40 min w 180 st C zdjąć folię i piec kolejne 30 min z termoobiegiem. Podawać na zimno lub ciepło. Idealne na Święta lub imprezę







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz