Przepisy, prawidłowe żywienie, naturalne kosmetyki i zdrowy styl życia.
sobota, 1 marca 2014
Pierogi śródziemnomorskie
Kiedy na niemal każde pytanie "Co chcesz na obiad?" Słyszę "Pierogi ruskie" to robię je bardzo często. Wymyślam nowe farsze, aby pospolite pierogi nie miały wciąż jednego smaku. Tęskniąc za latem wymyśliłam farsz z oliwek, fety i suszonych pomidorów.
20 dag oliwek
100 g fety
20 dag pomidorów suszonych ( najlepiej takie na wagę bez zalewy)
20 dag chudego twarogu
sól, pieprz
bazylia, oregano, zioła prowansalskie
cukier do smaku
Wszystkie składniki zmielić i doprawić do smaku. Ciasto zagnieść z mąki, ciepłej wody i odrobiny oleju. Wałkować okrągłe placuszki, nadziewać, zlepić. Gotować i jeść z jogurtem naturalnym.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pyszne połączenie, choć zupełnie nie kojarzone z pierogami :)
OdpowiedzUsuńświetna alternatywa :)
OdpowiedzUsuń