niedziela, 4 grudnia 2016

schabowe z dzika



Miałam mały kawałek schabu z dzika. Potraktowałam go jak schab ze świni.


Schab z dzika
Podlaska przyprawa DO MIĘS PIECZONYCH I SOSÓW(lub czosnek suszony, papryka czerwona, kminek, pieprz czarny i biały, czosnek, kolendra, gorczyca biała)
sól
jajko
bułka tarka i mąka na panierkę



Mięso pokroić na plastry ok 1 cm grubości i roztłuc tłuczkiem. Posypać przyprawami i zostawić na ok 2 godziny. Jajko roztrzepać widelcem. Kotlety obtaczać w jajku i panierce. Smażyć z obu stron.

Mięso smakowało jak połączenie steku wołowego i kotleta schabowego









2 komentarze:

  1. Schabowego z dzika jeszcze nie jadłem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeju, jakie pyszności. Aż mi ślinka pociekła, koniecznie muszę sobie coś takiego upichcić :)

    OdpowiedzUsuń