4 szkl mąki
1 szkl mleka
50 g masła
3/4 szkl wody
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
20 g drożdży
6-8 ząbków czosnku
2 gałązki natki pietruszki
oliwa
Czosnek drobno pokroić, wymieszać z posiekaną natką i oliwą. Z pozostałych składników wyrobić ciasto. Zostawić do wyrośnięcia. Następnie podzielić na 4 części. Każdą cienko rozwałkować i zwinąć w ciasny rulon. Naciąć skośnie każdą bagietkę i posmarować oliwą z czosnkiem i natką. Piec ok 20 min w 200 st C
Uwielbiam pieczywo z czosnkiem! Ja nadzienie czosnkowe robię z masłem :)
OdpowiedzUsuńPyszności :-) z chęcią wypróbuje :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam również do mnie i do udziału w konkursach :-)
http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/