700 g filetu z dorsza
500 g fasolki szparagowej
1 duża cebula
2 łyżeczki curry
0,5 łyżeczki kurkumy
1,5 cm korzenia imbiru
1 laska cynamonu
1 puszka mleczka kokosowego
świeży rozmaryn
pół pęczka koperku
sól, pieprz
łyżka oliwy
3 ząbki czosnku
Na oliwie podsmażyć wszystkie przyprawy. dodać cebulę i czosnek. Zalać mlekiem kokosowym i dolać wody do uzyskania odpowiedniej gęstości. Fasolkę umyć, odłamać końce i podzielić na krótsze kawałki. Dodać do sosu. Z ryby zdjąć skórę i podzielić na 1-2 cm paski. Dorsza delikatnie włożyć do sosu i dusić na wolnym ogniu ok 15 min. Na koniec dodać rozmaryn i koperek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz