poniedziałek, 26 sierpnia 2013

roladki z kurczaka z gruszkami

2 twarde gruszki
4 pojedyncze piersi z kurczaka
10 sztuk orzechów brazylijskich
2 garście orzechów laskowych
100 g sera z niebieską pleśnią
50 ml wina białego wytrawnego
sól, pieprz, chili
2  łyżki gęstej śmietany



Filety umyć, osuszyć i każdy rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety. Orzechy i ser zmiksować w malakserze, dodać śmietanę, sól, pieprz i chili. Mięso posmarować przygotowanym farszem i zwinąć w rulon. Gruszki umyć, pokroić na ćwiartki i wydrążyć gniazda nasienne. Naczynie żaroodporne nasmarować masłem, ułożyć w nim roladki i gruszki. Zalać winem, doprawić solą i pieprzem. Piec 40 min w 180 st C. Podawać np z kaszą jaglaną.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz