Przepisy, prawidłowe żywienie, naturalne kosmetyki i zdrowy styl życia.
poniedziałek, 4 lutego 2013
majonez czosnkowo -szafranowy
szafran
3 jajka
musztarda Dijon
czosnek
sok z cytryny
olej
Szafran zalać ciepłą wodą. Oddzielić żółtka, dodać do nich musztardę, posiekany czosnek, szafran i sok z cytryny. Mieszać stale dodając oliwy. Doprawić gdy będzie już gęsty
tego majonezu nie robiłam, ale przy tradycyjnym na 3 żółtka - szklanka oleju (250 ml). Używam do tego celu miksera i dodaję olej porcjami. Uwielbiam majonez z musztardą francuską. Robię co roku na Wielkanoc do jajek.
Robił to już ktoś? jak dużo trzeba oliwy/oleju?
OdpowiedzUsuńtego majonezu nie robiłam, ale przy tradycyjnym na 3 żółtka - szklanka oleju (250 ml). Używam do tego celu miksera i dodaję olej porcjami. Uwielbiam majonez z musztardą francuską. Robię co roku na Wielkanoc do jajek.
OdpowiedzUsuńdziekuję bardzo za odpowiedz!:)
OdpowiedzUsuń