poniedziałek, 4 lutego 2013

łosoś z miso i warzywami

filety z łososia ze skórą
bulion rybny
3 łyżki pasty sojowej
suszone liście kafiru
papryczka chili
imbir
brokuł
kapusta chińska
grzybki enoki

Na patelnię wyłożyć pastę i dolać bulion. Wymieszać i zagotować, dodać 2 liście kafiru. Pokroić chili i imbir i dodać do bulionu. Włożyć rybę, gdy bulion się zagotuje zmniejszyć gaz. Pokroić brokuła, oddzielić liście od łodyg kapusty i także pokroić. Delikatnie wyjąć rybę na talerz i polać bulionem. Do bulionu wrzucić łodygi kapusty i brokuła, gdy się zagotuje dodać liście kapusty. Zdjąć skórę z łososia, podzielić na kawałki i ułożyć połowę grzybków. Resztę grzybków dodać do bulionu. Rybę polać sosem z warzywami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz