niedziela, 24 lutego 2013

wieprzowina z manchego i membrillo

ser manchego
membrillo - marmolada z pigwy
schab ze skórą
liście szałwii
tymianek
główka czosnku
cherry


Mięso położyć skórą do dołu i naciąć na 3/4 grubości aby zrobić miejsce. Plasterki sera i marmolady ułożyć na mięsie. Dołożyć liście szałwii. Zwinąć i związać sznurkiem .Na blaszce położyć gałązki tymianku i szałwii. Ułożyć na nich mięso skórą do góry. Główkę czosnku przekroić na pół i włożyć pod mięso. Skropić oliwa i posolić. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok 1 godzinę. Mięso pozostawić do wystygnięcia, a blaszkę postawić na gaz i dolać cherry. Odparować przez kilka minut. Polać mięso sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz