niedziela, 24 lutego 2013

sajgonki

papier ryżowy
makaron ryżowy
1 łyżka cukru
ocet ryżowy
sos rybny
chili
czosnek
dymka
kolendra i mięta
bazylia
ugotowane i obrane krewetki
kapusta pekińska
Limonka


Makaron zalać wrzątkiem. Przygotować sos z cukru, octu ryżowego, sosu rybnego, pokrojonego chili, dymki i czosnku, kolendry i mięty. Makaron odlać i wypłukać  w zimnej wodzie, pokroić na mniejsze części. Krewetki drobno posiekać dodać do makaronu wraz z pokrojona kapusta, dymką, startą marchewką oraz posiekanymi ziołami: bazylią, mięta i kolendrą. Na koniec dodać sok z limonki i kilka łyżeczek sosu.  Całość wymieszać i nadziewać zwilżony papier ryżowy. Zwinąć i podawać z sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz