sałata
mielona wołowina
mielona wieprzowina
imbir
papryczka chili
czosnek
dymka
brązowy cukier
sos rybny
limonka
sos sojowy
olej sezamowy
natka z kolendry
mięsa doprawić sola i pieprzem. Rozgrzać oliwę na patelni i usmażyć mięso. Odcedzić nadmiar tłuszczu. Pokroić chili, imbir, czosnek i dymkę. Na oleju sezamowym podsmażyć imbir, chili i czosnek. Posypać brązowym cukrem. Dodać mięso i sos rybny. Dodać skórkę z limonki i sok z 1/4 limonki. Na końcu dodać dymkę i zdjęć z ognia. Zrobić sos z łyżeczki brązowego cukru, oleju sezamowego, oliwy, sosu rybnego, kawałka chili z pestkami, soku z limonki, posiekanej kolendry i sosu sojowego. Na liście sałaty nakładać farsz i polać sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz