sobota, 9 lutego 2013

spaghetti z chili, sardynkami i oregano

puszka sardynek
makaron spaghetti
oregano
czosnek
bułka tarta
chili
świeże oregano i rokietnik

Rozgrzać patelnię i dodać pokrojony czosnek i bułkę tartą. Przysmażyć aż bułka się przyrumieni. Doprawić i wyłożyć na papierowy ręcznik.  Na patelnie wlać olej z sardynek i przysmażyć na nim pokrojone chili i czosnek.  Ugotować makaron w osolonej wodzie. Pokroić sardynki i dodać do chili i czosnku. Odcedzić spaghetti i wymieszać z sardynkami. Na końcu dodać oregano i rokietnik. Ułożyć na talerzu i posypać bułką z czosnkiem.


2 komentarze:

  1. Dzięki za przepisy Gordona. Fajnie, że je tu zamieściłaś.

    OdpowiedzUsuń
  2. Daj znać jak coś z nich ugotujesz...Szczególnie jeśli chodzi o proporcje, bo są z tym problemy.

    OdpowiedzUsuń