Przepisy, prawidłowe żywienie, naturalne kosmetyki i zdrowy styl życia.
poniedziałek, 10 września 2012
faszerowane pomidory
6 średnich pomidorów dość twardych
cebula
papryka
1 pojedyncza pierś z kurczaka
kulka sera mozzarella
świeża bazylia, oregano
bułka tarta
opcjonalnie:
cukinia, boczek, fasola, kukurydza itp...
Pomidory umyć, ściąć spody, a środek wydrążyć łyżeczką. Denka i miąższ pokroić w kostkę. Cebulkę pokroić, podsmażyć, dodać kawałki mięsa, paprykę, a na koniec pokrojonego pomidora. Gdy wszystko puści sok posolić, doprawić pieprzem, dodać bazylię oregano. Odparować nadmiar wody. Odstawić do przestygnięcia. Ser zetrzeć na tartce i dodać do zimnego farszu. Nadziewać pomidory, po wierzchu posypać bułką tartą np razową. Zapiec w piekarniku 180 st C ok pół godziny.
Podobnie można nafaszerować paprykę.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz