z mięsa zrobiłam kulki i wrzuciłam do gotującej się zupy |
- 2-3 duże cebule
- 4-6 ząbków czosnku (jak kto lubi ja lubię dużo)
- 1 papryka czerwona (można dodać również zieloną)
- 1 puszka kukurydzy
- 1-2 puszki fasoli białej
- 1-2 puszki fasoli czerwonej
- 1-2 puszki pomidorów bez skórek lub przecier pomidorowy
(ja używam domowego)
- przyprawy (sól, pieprz, papryka chili [może być w
całości], papryka słodka, bazylia, oregano)
Przygotowanie:
Zawartość puszek wraz z tzw. wodą wlać do dość niedużego
garnka. Następnie dolać do garnka wodę tak aby całość była rzadka. Przyprawić
łyżeczką soli oraz pieprzu i gotować na wolnym ogniu. Międzyczasie podsmażyć mięso mielone
doprawione solą, pieprzem, papryką chili, papryką słodką, bazylią i oregano. Po
chwili dodać pokrojoną w kostkę cebule a po kilku minutach pokrojoną w kostkę
paprykę. Całość podsmażać do momentu gdy cebula wraz z papryką będą miękkie.
Następnie całość dodać do garnka i wcisnąć jednocześnie 4-6 ząbków czosnku. Doprawić solą, pieprzem,chili, papryką
słodką, bazylia. Dolać wody tak aby całość była rzadką zupką i zagotować. Po
zagotowaniu podać w miseczkach wraz z …
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz