250ml śmietany kremówki
50g cukru
laska wanilii
2 łyżeczki żelatyny
woda
10 ml soku żurawinowego
łyżeczka cukru waniliowego
szczypta pieprzu
Śmietanę wlać do rondelka, dodać cukier, wanilię.
Doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować. W międzyczasie rozpuścić żelatynę w
łyżce gorącej wody, dodać do śmietany, mieszać do całkowitego rozpuszczenia.
Ostudzić.
Wlać do małych szklanek lub kokilek, włożyć do lodówki.
Schładzać ok. 4 godzin. Przed podaniem włożyć szklanki na sekundę, dwie do
wrzątku, wyłożyć deser na talerz.
Truskawki zmiksować z sokiem. Dodać cukier, cukier waniliowy
i pieprz. Schłodzić, polać deser bezpośrednio przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz