poniedziałek, 10 września 2012

sernik na zimno malinowo- miętowy



0,5L śmietany 30% ubić na sztywno
800g waniliowego serka homogenizowanego
świeża mięta
likier miętowy
maliny 1 szkl
2 galaretki malinowe
2 galaretki zielone



Galaretki rozrobić po 2 w 1 i 1/2 szkl wody i poczekać aż będą zimne. Śmietankę wymieszać z serkami. Maliny zmiksować z cukrem do smaku, dodać 1/4 masy serowej i galaretki malinowe, wylać do formy i poczekać aż skrzepnie. Do zielonych galaretek dodać zmiksowaną miętę i likier miętowy do smaku oraz resztę masy serowej, delikatnie wymieszać. Wylać na malinową warstwę.


Oczywiście można użyć agaru, co do ilości to nie wiem, ale niedługo na pewno wypróbuję i zamieszczę w komentarzu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz