niedziela, 16 września 2012

forszmak


200 g ogórków kiszonych
700 g schabu wędzonego
200 g boczku wędzonego
200 g kiełbasy
30 g koncentratu pomidorowego
3 łyżki śmietany gęstej
mąka
Rosół drobiowy
pieprz, papryka, sól

















Schab kroimy w paseczki o wymiarze frytki. Podobnie boczek i kiełbasę. Kiełbasę można pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek i kiełbasę, potem schab pod koniec pokrojoną w pióro cebulę. W dużym garnku jednocześnie zagotujemy rosół. Podsmażony boczek, schab i kiełbasę, wrzucamy do rosołu, dolewamy 1/2 litra wody, przyprawiając pieprzem, solą koncentratem pomidorowym, dodajemy ogórki kiszone pokrojone również w paski. Całość po zagotowaniu zagęszczamy zasmażką z mąki i masła, śmietaną i podajemy. Na koniec smakujemy i możemy jeszcze doprawić. Podajemy z białym pieczywem albo jako drugie danie z ryżem lub kaszą np. jaglaną. SMACZNEGO!
:
 
  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz