3 łyżki śmietany gęstej
mąka
Rosół drobiowy
pieprz, papryka, sól
Schab kroimy w paseczki o wymiarze
frytki. Podobnie boczek i kiełbasę. Kiełbasę można pokroić w drobną kostkę. Na
rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek i kiełbasę, potem schab pod
koniec pokrojoną w pióro cebulę. W dużym garnku jednocześnie zagotujemy rosół.
Podsmażony boczek, schab i kiełbasę, wrzucamy do rosołu, dolewamy 1/2 litra
wody, przyprawiając pieprzem, solą koncentratem pomidorowym, dodajemy ogórki kiszone pokrojone również w paski. Całość po zagotowaniu zagęszczamy zasmażką z
mąki i masła, śmietaną i podajemy. Na koniec smakujemy i możemy jeszcze
doprawić. Podajemy z białym pieczywem albo jako drugie danie z
ryżem lub kaszą np. jaglaną. SMACZNEGO!
:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz