niedziela, 27 stycznia 2013

Crumpet z konfiturą

mleko
mąka
sól
1/2 łyżeczka sody
cukier
łyżeczka suchych drożdży
150 ml zimnej wody
truskawki
masło
ocet balsamiczny
sok z cytryny
skórka z cytryny


Mleko zagotować i odstawić. Do miski wsypać mąkę, sól, sodę, drożdże, łyżeczkę cukru i wodę. Wymieszać i po trochu dodawać gorące mleko. Poczekać aż ciasto urośnie. Smażyć dość grube placki dodając masło na brzegi patelni. Truskawki pokroić na pół. Chwile smażyć, posypać skórka z cytryny i skropić sokiem z cytryny oraz octem balsamicznym. Truskawki maja się prawie rozpaść. Crumpet podawać z konfitura z truskawek i łyżka gęstej śmietany.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz