poniedziałek, 14 stycznia 2013

takos z wołowiną

steki z polędwicy wołowej
2 łyżki pasty miso
łyżka cukru
kilka łyżek wina ryżowego
oliwa
kapusta pekińska
ocet ryżowy
płatki chili
wasabi 1/4 łyżeczki
majonez
tortille




Steki doprawić sola i pieprzem, smażyć na mocno rozgrzanej patelni. Przygotować marynatę z pasty miso, cukru, wina ryżowego, kilku łyżek oliwy, soli i  pieprzu. Ze steków odciąć tłuszcz i włożyć do marynaty. Kapustę drobno posiekać, doprawić octem ryżowym, chili, wasabi i olejem sojowym. Tortille zrumienić nad palnikiem gazowym i wywinąć na wałku. Mięso pokroić na paski. Tortille posmarować majonezem, nałożyc porcję sałatki i wołowinę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz