ciasto:
1 1/2 szkl mąki1/2 szkl cukru
1 jajko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
10 dag margaryny
Ciasto zagnieść i schłodzić
Masa:
1 kg sera tłustego1 szkl cukru
2 budynie śmietankowe
2 jajka
4 żółtka
1/2 szkl oleju
1/2 szkl mleka
Olej zmiksować z cukrem i mlekiem. Dodawać po 1 jajku i żółtku. Na koniec ser i budynie.
Posypka:
4 białka4 łyżki cukru
10 dag wiórek kokosowych
2 łyżki cukru
4 łyżki masła
Ciasto rozwałkować, wyłożyć masę serową. Ciasto piec ok 1 godz. 4 białka ubić z 4 łyżkami cukru, wyłożyć na ciasto, piec jeszcze 15 min. Wiórki, cukier i masło podsmażyć i rozsmarować na gorącym serniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz