niedziela, 27 stycznia 2013

ostre naleśniki

nasiona kuminu
świeży imbir
papryczka chili
czosnek
nasiona gorczycy
cebula
kurkuma
ugotowane ziemniaki
2 szkl maki
1 jajko
mleko
olej
sól


Kumin podsmażyć, dodać sól. Imbir, czosnek i papryczkę chili ( bez pestek) drobno pokroić i dodać na patelnię. odstawić do przestygnięcia. Nasiona gorczycy podsmażyć. Pokroić cebulę i dodać na patelnię wraz z kurkumą. Ziemniaki pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić  do cebuli. Doprawić pieprzem. Zostawić do przestygnięcia.

Do maki dodać usmażony imbir, czosnek z chili, jajko i cześć mleka. Wymieszać aby nie było grudek. Dolać resztę mleka i łyżkę oleju. Smażyć naleśniki. Nadziać farszem z ziemniakami i zawijać w rulony


Można do nich zrobić prosty sos: wymieszać siekaną kolendrę z jogurtem naturalnym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz