niedziela, 27 stycznia 2013

empanadas z wołowiną

1 cebula
czosnek
łyżeczka wędzonej papryki
łyżeczka cynamonu
łyżeczka kuminu
0,5 kg mielonej wołowiny
sól, chili
oregano
kilka zielonych oliwek bez pestek
2 jajka na twardo
Opakowanie ciasta francuskiego


Pokroić cebulę i czosnek. Smażyć na patelni aż zmiękną. Dodać wędzoną paprykę, cynamon i kumin. Dodać mieloną wołowinę i przysmażyć. Doprawić solą i chili, suszonym oregano, pokrojonymi oliwkami i jajkami. Wymieszać i zostawić do przestygnięcia. Rozwałkować ciasto francuskie. Wycinać koła, na połowie kłaść nadzienie, zlepić brzegi smarując białkiem. Piec na złoty kolor. Podawać z ziołową salsą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz