piątek, 22 marca 2013

indyjska zupa z kurczakiem

1 litr wywaru warzywno - mięsnego 
4 cm imbiru
340 g jogurtu greckiego
1 cebula
300 g piersi z kurczaka
3 łyżki ryżu
1 kalarepka ( niekoniecznie )
gałka muszkatołowa, 4 goździki, pieprz, chili, kolendra, kurkuma, sól

Cebule drobno pokroić, imbir obrać i zetrzeć na tartce i podsmażyć razem. Kurczaka pokroić w kostkę i dorzucić na patelnię. Gdy kurczak się zarumieni dodać wszystkie przyprawy poza goździkami, wymieszać i wyłączyć ogień i wymieszać z jogurtem .Bulion podgrzać, dodać ryż, goździki i kalarepkę. Gotować 10 min, a następnie dodać zawartość patelni. Doprawić i gotować tyle aby wszystko zmiękło. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz