czwartek, 28 marca 2013

jajka faszerowane

wielkanocny miks

jajka z pieczarkami:

5 jajek
20 dag pieczarek
2 cebule
sól, pieprz
natka pietruszki

Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Pieczarki drobno posiekać i usmażyć z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Przestudzić. Dodać pokruszone żółtka i natkę z pietruszki, całość wymieszać i nadziewać jajka. 


jajka z łososiem:






5 jajek
100 g wędzonego łososia
sól, pieprz
łyżka majonezu

Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Pozostałe składniki zmiksować z żółtkami. Nadziać jajka. 




jajka z pietruszką:


5 jajek
duży pęczek natki z pietruszki
majonez
sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Pozostałe składniki zmiksować z żółtkami. Nadziać jajka. 




jajka z domowym majonezem












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz