wielkanocny miks |
jajka z pieczarkami:
5 jajek
20 dag pieczarek
2 cebule
sól, pieprz
natka pietruszki
Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Pieczarki drobno posiekać i usmażyć z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Przestudzić. Dodać pokruszone żółtka i natkę z pietruszki, całość wymieszać i nadziewać jajka.
jajka z łososiem:
100 g wędzonego łososia
sól, pieprz
łyżka majonezu
Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Pozostałe składniki zmiksować z żółtkami. Nadziać jajka.
jajka z pietruszką:
5 jajek
duży pęczek natki z pietruszki
majonez
sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Pozostałe składniki zmiksować z żółtkami. Nadziać jajka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz