piątek, 22 marca 2013

faszerowana pierś z indyka

Duża pojedyncza pierś z indyka
30 dag mięsa mielonego
1 cebula
duża garść świeżej bazylii
imbir
kolendra
sos balsamiczny lub ocet
oliwa z oliwek
sól, pieprz







Filet przekroić lub zrobić dziurę przez środek w zależności od kształtu mięsa. Natrzeć solą i pieprzem. Cebulę drobno pokroić, bazylię podobnie. Do mięsa mielonego dodać bazylię, cebulę, sól, pieprz, wymieszać. Powstałym farszem nadziać indyka i związać sznurkiem niezbyt mocno. Z pozostałych składników zrobić marynatę i posmarować z każdej strony mięso. Wstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie upiec w 180 st C pod przykryciem. Podawać np z pieczonymi ziemniaczkami.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz