piątek, 22 marca 2013

owoce pod bezową pierzynką


- dowolne owoce świeże lub mrożone
ja użyłam mrożonych jagód, truskawek i malin.
- kilka kostek gorzkiej czekolady
- 7 białek na 4 takie porcje
szklanka cukru do białek
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- kilka łyżek cukru do owoców










Owoce rozmrozić, odlać sok. Owoce rozłożyć do ceramicznych miseczek, posypać cukrem i małymi kawałkami czekolady. Białka ubić na sztywna pianę, dodać cukier ponownie ubić aż cały cukier się rozpuści. Dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej i delikatnie wymieszać. Do soku z owoców dodać pozostała łyżkę maki, polać owoce. Białka wyłożyć na wierzch. Całość zapiec ok 40 min w 150 st C z termoobiegiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz