piątek, 22 marca 2013

dietetyczne placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane kojarzą mi się z tłustymi ociekającymi tłuszczem placuszkami, które zajadało się z tłustą śmietaną. A co jeśli do ich przygotowania nie użyjemy tłuszczu, usmażymy na suchej patelni i zjemy z jogurtem naturalny?? Też będą pyszne i do tego o wiele zdrowsze.


2 kg ziemniaków
2 duże cebule - użyłam czerwonej
sól, pieprz
majeranek ilość wg uznania
2 jajka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki pełnoziarnistej










Ziemniaki zetrzeć na tartce na najdrobniejszych oczkach i pocisnąć sok, cebulę drobno pokroić, wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Smażyć na suchej patelni bez użycia tłuszczu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz